Nivåsjekk på norsk O-festival

Skoleåret hadde knapt sluttet før Lars-Børge og undertegnede (far Rune) suste nedover til Oppdal og årets O-festival med 2 000 aktive deltakere. Hensikten var å gi Lars-Børge mer løpserfaring, og lodde nivået i forhold til løyper og klasse (H14). Her samles de fleste av landets beste løpere for å løpe sprint, lang- og mellom distanser, og H14 – klassen hadde nærmere 70 deltakere! Også Rune deltok på løpene, selvfølgelig! men i andre klasser. Moro å delta på så store løp, men det var også mange kjente fjes fra Mo og Bodø, og vi ble straks integrert i et trivelig og uhøytidelig Nordlands-fellesskap!

Ingen av oss hadde perfekte løp, men heldigvis var det Lars-Børge som presterte best av oss, og viser at han mestrer løypenivået som er klassifisert som «nivå B» for H14. Det vil si at han har forsert nybegynner (N) og nivå C. Etter hvert venter nivå A, som er enda et hakk vanskeligere, og løypene vil også bli gradvis litt lengre. Med litt løpetrening og jevnlig matching på løyper utenfor kommunegrensen, tror vi at han klarer også dette. Nedenfor er løperens egne kommentarer til hvert løp:

Lars-Børge løp så fort inn mot mål at undertegnede ikke helt klarte å fange han med kameraet.

Sprint fredag: Bom på post 3 – ble lurt av «utydelig myr»som for meg var VELDIG utydelig. Ellers gikk postene greit!

Langdistanse lørdag, med inntegnet veivalg: Bom på post 1 og 9, ellers greit!

Mellomdistanse søndag: Bom på post 6, ellers greit. Mitt beste løp, og kun post 6 ødela for nesten perfekt orientering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *