Finn fram-dag i Glomfjord søndag 3. oktober

 

Søndag 3. oktober, mellom kl. 12.00-15.00 arrangerer Meløy Orienteringsklubb Finn fram-dag med mange aktiviteter:

  • Ulike løyper i byggefelt-område med proff elektronisk registrering og tidtaking.
  • Tur-Orientering på nytt kartutsnitt over området mellom skola, Gif-bua og Hydrodammen, med 9 poster (postene henger ute hele oktober, men kart må hentes under vårt arrangement)
  • Spennende orienteringsøvelser på skoleplassen.

Sted: Glomfjord skole – fra skoleplassen.

Alt er gratis, og deltakerpremier til alle + noen ekstrapremier. Benytt sjansen – kom og prøv!

Spenning, moro, naturopplevelser, trim og læring!

Skoleorientering med nye skolekart

I forrige uke var Rune på Halsa- og Glomfjord skole for å innvie skolenes nye skolekart for elever og lærere. Dette er kart som Lars-Børge har laget i sommer, og som er en del av orienteringsforbundets treårig satsning på skolekartproduksjon. Skolene får disse kartene helt gratis, og ved å «takke ja» til en slik introduksjonsdag får de også «O-skolesekken» – en ryggsekk med utstyr og undervisningsmateriell helt gratis, samt 20 postplater i metall som kan monteres og stå ute året rundt – såkalte «faste poster.» Når 2 av 3 år av prosjektperioden er unnagjort har Meløy Orienteringsklubb laget kart for 6 skoler i kommunen, samt ett i Gildeskål. Hensikten med dette prosjektet er at skolene skal ha tilgang til gode kart, kunne bruke godt utstyr, og kunne lage gode opplegg som fremmer læring og interesse for aktiviteter rundt denne sporten.

Opplæring i bruk av kart på ulike nivåer står som kompetansemål på alle nivåer i skolen, men dessverre har dette vært vanskelig å oppfylle når lærerne må bruke skjermdump av kart fra Gule sider, håndtegnede løyper, og egenproduserte postflagg.

Det er også vedtatt at Meløyskolene skal være helsefremmende med bl.a. et minimumskrav til fysisk aktivitet, noe som medfører at man må integrere fysisk aktivitet inn i undervisningen. Et viktig fokus for oss og orienteringsforbundet, som har utarbeidet undervisningsmateriellet,  er å vise hvordan man kan få til motiverende økter med samspill på fysisk aktivitet, kartinnlæring og fag. I denne uken på Halsa og  Glomfjord har til sammen ti klasser fått prøvd seg på noen av disse aktivitetene: Karttegnstafett, dyrebingo, addisjonsløype, grubleløype med grammatikk, pokerhånd-løp, kjegleorientering og bokstavløype. Niende og tiende trinn i Glomfjord fikk også prøvd sprintløype med profesjonelt trådløst tidtakerutstyr. Her fikk vi lokket fram skikkelig konkurranseinstinkt hos 9. klassingene som hadde beste tid fra 10. klassen å strekke seg opp mot.

Vi håper nå at materiell, aktiviteter og skolekart blir hyppig brukt, så er det kanskje tre nye skoler i Meløy, Gildeskål eller Rødøy som får nytt skolekart til neste år. I denne portalen kan lærerne enkelt finne kart for sin skole, lage løyper, og printe ut kart med løyper: https://skoleorientering.no/

Faste poster – postplater i metall
Gruble (også kalt Guggenheim) med bl.a. øving på ordklasser i norsk.

Trådløs registrering og tidtaking på løype for 9. og 10. trinn

Kart og kompass på Sommerleiren

Nok et år har vi bidratt med orienteringsdag til Sommerleiren på Meløya, og nok en gang ble det en stor suksess med svært fornøyde unger og instruktører. I år var bruk av kompass en del av bestillingen. Her ble det tur til Kålpilten med innlagte øvinger på kompasskurs. Etter lunsj fikk elevene prøvd seg på hhv. lete poster (postplukk) og labyrintorientering i området rundt skolen. God stemning og høy innsats er  beskrivende ord for denne dagen. Vi takker for oppdraget, og kommer gjerne igjen!