Drømmen om Sverige

For noen år siden ble Lars-Børge intervjuet i lokalavisa «Framtia» der han blant annet fortalte om orienteringssporten. Hans store O-drøm var å delta på verdens største orienterings-arrangement; O-ringen i Sverige. I år ble O-ringen arrangert i Ørnskjøldsvik, noe som er «innafor» en dagsetappe med bil. Dermed bar det til Sverige for far og sønn for å delta sammen med 18 000 andre o-løpere. Vi var i tillegg så heldige å få bo sammen med Mo O-klubb, noe som gjorde at vi ikke ble helt «alene i den store verden!» Dette ble en uforglemmelig uke med 4 løp i sommervarmen, i krevende terreng og lange løyper.

Vi ble mektig imponert over hvor velorganisert alt var, og hvor godt ting fløt, ikke minst busstransporten til og fra de ulike arenaene. Vår målsetting var ikke å klatre høyt opp på resultatlistene – det ville ha vært urealistisk mht. treningsgrunnlag og hva vi kan tilby han av trening her i Meløy, men heller å OPPLEVE, ERFARE og MESTRE.

Jeg (Rune) var ikke like heldig, og forverret en skade, så det ble med ett løp. Lars-Børge fikk imidlertid 4 flotte gjennomføringer, og erfarte at han mestret terrenget og de krevende løypene. Om 3 år er O-ringen på ny innenfor kjøreavstand på en dag; Åre utenfor Trondheim – da har i ihvertfall jeg  en «drøm om Sverige!»

I morgen reiser Lars-Børge sammen med andre løpere fra kretsen til Kristiansand for deltakelse på Hovedløpet og O-landsleiren. Det blir 5 dager med trening, konkurranse og sosialt samvær. Hovedløpet er forøvrig uoffisielt Norgesmesterskap for 14-16-åringer i sprint og langdistanse. Målsettingen her er de samme som for O-ringen: OPPLEVE, ERFARE og MESTRE.