Familiedag 23. september på Tuven/Reipå

Lørdag 23. september mellom kl 12 og 15 avholder vi familiedag med mange ulike aktiviteter, deriblant orienteringsløp med innlagt luftgeværskyting, noe de fleste synes er tøffe greier! Hver løype har to skytinger, og skyteresultatet legges til tiden man bruker på løypa. Samtlige løyper har to runder, hvor man er inne i steinbruddet og skyter 4 skudd liggende, før man tar runde 2, som igjen avsluttes med skyting. Deretter løper man opp til mål. Vi har 3 løyper med ulik lengde og vanskegrad å velge mellom (nivå B, C og Nybegynner). Nedenfor ser dere de to rundene til nybegynnerløypa:

Deltakelse på løpet koster kr 50 pr person, og alle som løper får en flott deltakerpremie! I tillegg til full premiering, kårer vi også klubbmestere i ulike klasser for dem som er 12 år og eldre. Foreldre til små barn kan gjerne være veileder, og løpe sammen med barna. Påmelding kan gjøres fram til første start, som er kl 13.00.Vi minner om at alle andre aktiviteter er gratis:

  • Oppmerket knøtteløype som passer for dem under 8 år
  • Tur-orientering
  • Geocaching – en slags skattejakt med gps.

Bilparkering kan gjerne gjøres langs veien i området mellom post 3 og 4 på det nederste kartet. Vi spanderer bålkaffe, og håper at mange nye og gamle deltakere møter opp!

Deltakelse på KM og Barents summer games

Første helg i september deltok Lars-Børge og Rune på kombinert KM og Barents summer games, både som deltakere og arrangører av tilleggsaktivitet på sprintarenaen (brikkesprint og labyrintorientering). Lørdag med KM lang på Straumøya, og søndag med sprint i Bodø sentrum. I tillegg deltok vi også på kretsens rekrutteringleir  for 10-15 åringer, på Saltstraumen fra fredag til lørdag, hvor kompasstrening, «mesternes mester» og myrfotball på «Bjørkemyra stadion» stod på programmet. Sistnevnte ble en gjørmete affære, som måtte avgjøres på straffekonkurranse!

På langdistansen lørdag klarte Lars-Børge å kapre en sterk 2. plass blant 8 løpere i H 13-14 årsklassen, mens det ble en fin 4. plass i bysprinten på søndag. Også Rune leverte 2 greie løp, og var godt fornøyd med gjennomføringen. Under arrangementet i byen arrangerte vi brikkesprint og labyrintorientering. Her ble det god deltakelse både av barn, ungdom og voksne!

En solid 2. plass i H13-14 lar seg absolutt høre!

Grønt gps-spor viser Lars-Børge sin rute mellom postene.

Mange poster og høyt tempo gjør at det er lett å gjøre feil underveis. En feilvurdering til post 13 med påfølgende forvirring, gjorde at tredjeplassen røk, men for all del; godt gjennomført og god fart gjennom Bodøs gater og små parkområder!

Labyrintorientering med labyrintkart og løyper -ganske mye arbeid å rigge opp, men veldig artig øvelse, både for store og små!
Brikkesprint med ulike løyper – her trener man på å retnings-orientering og på rask stempling!