Lars-Børge på Hovedløpet og O-landsleir

Fra 10.-15. august har jeg vært på Hovedløpet og O-landsleir for 14-16 åringer. I år var dette lagt til Beitostølen.
Sammen med 6 andre løpere og to voksne fra Bodø, Tverlandet og Mo ble det en innholsrik og sosial tur med mye orienteringsaktiviteter.
Hovedløpet er ganske seriøse greier med sprintløp og langdistanse som fungerer som et slags uofesielt Norgesmesterskap for ungdom, mens O-landsleiren er litt mer uhøytidelig treningsleir, med god variasjon av lek, trening og konkurranser.
På hovedløpet fikk vi bruke touchfree utstyr, noe som jeg tidligere ikke har fått prøvd før. Resultatmessig kan man vel si at sprinten gikk bedre enn langdistansen.
På O-landsleiren fikk vi prøvd oss på mye forskjellig som: Uphill- og downhill orientering, bobkjøring og bilkjøring. Aller siste dag hadde vi kretsstafett over 4 etapper, hvor man blandet lag med gutter og jenter, 14 – 16 åringer. Jeg løp 2. etappe for mitt lang, og fikk til et brukbart løp. Spennende var det uansett.
Utenom alt det sportslige, må jeg også si at vi hadde en flott uke sammen med mange trivelige personer, både fra kretsen og mange av de andre 400 deltakerne. Neste år er jeg 15 år, og ser ikke bort fra at det kan bli ny deltakelse – da med Kristiansand som arrangører av HL og OLL.
Lars-Børge

Deltakende ungdom fra Nordland.
Ute på 2. etappe for Nordlands 2. lag
3 av 4 fra mitt stafettlag.
Førstelaget fra Nordland.